No text

Obiliq, 30 raste të reja me kancer vetëm në vitin 2015

E Mërkurë 30 Shtator 2015 13:24

Numri i të prekurve me sëmundjen e kancerit dita e ditës po shënon rritje në komunën e Obiliqit. Nga kryetari i kësaj komune Xhafer Gashi, sot është bërë e ditur se janë 30 raste të reja që janë paraqitur vetëm në këtë vit.

Ai këto deklarata i bëri gjatë pritjes që i bëri kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli. Gashi bashkë me Veselin, vizituan edhe Qendrën e Mjekësisë Familjare në Obiliq, ku nga mjekët e kësaj qendre u kërkua që të investohet më shumë në teknologji mjekësore.

Kryetari Veseli në anën tjetër tha se institucionet e Kosovës e kanë obligim kujdesin dhe përkrahjen për qytetarët e Obiliqit.

Ai po ashtu tha se duhet të mendohet një zgjidhje që të tejkalohen sëmundjet, të cilat shpesh i kapin këta qytetarë për shkak të kushteve atmosferike.

No text